БОРАЦ НАЈЈАЧИ У СВОМ СЕЛУ

БИЛО ЈЕ ВЕСЕЛО У СТАРЧЕВУ: ветерани, девојке и пријатељи на окупу
БИЛО ЈЕ ВЕСЕЛО У СТАРЧЕВУ: ветерани, девојке и пријатељи на окупу

Мали рагби јубилеј прослављен је у Старчеву поред Свете Огњене Марије и Светог Пантелејмона који предстоји у оквиру Дана дружења. Тачније, на игралишту Рагби клуба Борац, одржан је 15. по реду турнир ветерана који је окупио љубитеље овог спорта из земље и из иностранства.

Просто је јасно да је на оваквим скуповима резултат у другом плану али ваља поменути да су у утакмици која је отворила турнир, која је уједно била и куриозитет догађаја јер су учесници били учеснице, тачније женска секција Рагби клуба Борац је била боља од Панди из Београда. Не зна се тачан резултат али кружи легенда је било тесно.

Нема сумње да су и девојке преузеле клупски слоган од ветерана па до свих генерација клуба ниже и да се понашају у складу са њим а гласи: „наш терен, наша правила“.

ДЕВОЈКЕ ПРЕД АКЦИЈУ У СТАРЧЕВУ
ДЕВОЈКЕ ПРЕД АКЦИЈУ У СТАРЧЕВУ

Верујући у домаћи традиционализам и здраву сељачку памет, у Старчеву није било свињарија око мушко женског такмичења као што имамо на Олимпијади у Паризу. Истини за вољу, било је мушкараца који су играли утакмицу рагбија седам између две женске екипе, Борца и Панди али нису измишљали и лагали да су женско, већ су играли јавно као мушкарци.

Можда је било оних који је потајно и осећају као женско и имају сличне девијације али нису смели то јавно да искажу у Старчеву. Сигурно из исте бојазни као и наше везано за Радивојево обећање о бесплатном пиву за све учеснике турнира па и гледаоце, било лажно.

Него, да се вратимо на рагби…

ДЕТАЉ СА УТАКМИЦЕ У СТАРЧЕВУ
ДЕТАЉ СА УТАКМИЦЕ У СТАРЧЕВУ

Ветерани су наставили у стилу девојака, својих. У смислу, да су ређали победе, не да су играли као девојке.

Опет, долази до изражаја изрека: „наш терен, наша правила“. Старе куке Борца старчевачког, појачане Панчевцима из Динама „победили“ су Мамуте из Београда и екипу под радним именом Домаћи Издајници Страни Плаћеници састављену од појединаца из Зенице расутих по свету. Ваља напоменути да су Домаћи Издајници Страни Плаћеници имали своје појачање у виду ветерана из Сиска.

Организатори турнира Рагби клуб Борац из Старчева обезбедио је поклоне за све учеснике женске утакмице рагбија седам као и за све капитене.

Овом приликом, морамо похвалити једног појединца из организационог одбора турнира Радивоје Ћолета Ћосића. За разлику од обећања пред утакмицу Србија – Турска када се обавезао да ће нам послати слике и крајњи исход меча као и записник са сусрета, а обећање било лудо радовање, дато пред турнир је испунио. Обезбедио је слике и основне податке. Али и оно много озбиљније обећање је испунио, а то је да ће пиво бити бесплатно за све, чак и за гледаоце турнира тако да нема бојазни за људство Рагби Озона да ће нас вилама истерати из Старчева следећи пут кад посетимо село поред Панчева због лажне објаве о бесплатном пиву. Ако нас најуре због било чега другог, није греда…

Јован Бајић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.