ВАЛАБИСИ СРЕДИЛИ ЗМАЈЕВЕ

ДЕТАЉ С МЕЧА У СИДНЕЈУ: Том Рајт у продору против Змајева. ФОТО: ААР
ДЕТАЉ С МЕЧА У СИДНЕЈУ: Том Рајт у продору против Велса. ФОТО: ААР

У уводном од два тест меча одиграном на Сиднеј фудбал стадиону у највећем граду земље кенгура пред 36.000 душа, са девет дебитаната и новом селектором на челу, Аустралија је успела да савлада Велс 25:16 (13:10).

Победу Валабисима, које сада предводи новозеанђанин Џое Шмит, обезбедили су такозвани Тонган Тор Таниела Тупоу, Филипо Даугуну и Том Рајт есејима док је Ноа Лолесио са позиције отварача био два пута прецизан из казненог ударца и једном из трансформације.

Сигурним шутем за додатна два поена у листу стрелаца се уписао и Том Лаинах син легенде Мајкла Лаинаха који је предводио Аустралију до прве од две титуле шампиона света 1991. у Енглеској, млађи брат Луиса Лаинаха који се определио да игра за Италију обзиром да им је мајка Италијанка и да су и он, и брат рођени у Тревизу.

У 25. минуту, 20 после прве од три казне Бена Томаса, Пијер Брусе из Француске, главни судија меча, досудио је казнени есеј за Велс јер су Валабиси намерно оборили мол настао после добро изведеног аута након казне.

Све што су Змајеви успели да ураде у других 40. минута игре у другом полувремену биле су поменута два од три казнена ударца креатора игре Велса Бена Томаса.

Валабиси и Змајеви одмериће снаге још једном следеће суботе на терену стадиона Ленг ларк у Бризбејну.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.