ВАЛАБИСИ УКРАЛИ ПОБЕДУ АРГЕНТИНЦИМА

СЛАВИЛИ У ЛА ПЛАТИ: Озији прослављају победу против Лос Пумаса
СЛАВИЛИ У ЛА ПЛАТИ: Озији прослављају победу против Лос Пумаса

Окршајем у Ла Плати на стадиону Хорхе Луис Хисчи између Аргентине и Аустралије заокружено је треће коло Рагби првенства. Казном Бена Доналдсона у последњем минуту сусрета Валабиси су други, пресудни пут направили преокрет на мечу и забележили победу 20:19 (7:13), прву у најјачем такмичењу јужне хемисфере после осам везаних пораза.

Киша која је пљуштала Ла Платом ни једној страни није била савезник мада се чинило да су се Аргентинци боље снашли у датим временским условима.

Лос Пумаси су повели први на мечу казном Сантијага Каререса који је касније био прецизан и из трансформације после есеја Хуана Мартина Гонсалеса чиме су имали предност 10:0 после 15 минута игре.

Валабиси су узвратили полагањем Џејка Гордона које је претворио Ноа Лолесио.

Сантијаго Каререс је затворио прво полувреме казненим ударцем а на исти начин је отворио и други део игре у петом минуту наставка чиме су домаћини стекли предност од девет поена разлике.

Убрзо се та предност истопила на два заостатка јер је Роб Валетини постигао други есеј за Аустралију који је Ноа Лолесио успешно трансформисао.

Отварач Валабиса који је рођен у Окланду на Новом Зеланду, а пореклом са Самое и Кукових Острва у 59. минуту је направио преокрет доневши први пут на мечу предност Аустралији прецизним ударцем из казне.

Десет минута касније, Аргентинци су поново повели казном резервисте Томаса Алборноза. 

Ипак, у последњим тренуцима окршаја, Пуме су направиле кобну казну испред свог есеја. Бен Доналдсон који је четири минута раније заменио Ноу Лолесиа имао је живаца и стрпљења прецизно да упути ударац на гол. Тиме су Валабиси направили кључни преокрет и решили сусрет у своју корист забележивши победу 20:19 чиме су прекинули низ од осам везаних пораза у Рагби првенству.

Претходно је Аустралија забележила победу у најјачем такмичењу репрезентација јужне хемисфере пре више од две године савладавши Јужну Африку у Аделаиду 25:17 27. августа 2022.

АРГЕНТИНА – АУСТРАЛИЈА 19:20 (13:7)

Стадион Хорхе Луис Хисчи у Ла Плати

Гледалаца: 40.000

Главни судија: Џејмс Дулман (Нови Зеланд)

Помоћници: Бен О` Кифи (Нови Зеланд), Пијер Брусет (Француска)

Судија у ТВ студију: Глен Њумен (Нови Зеланд)

АРГЕНТИНА: Томас Гаљо, Хулијан Монтоја, Џоел Склави, Франко Молина, Педро Рубиоло, Пабло Матера, Маркос Кремер, Хуан Мартин Гонсалес, Гонзало Бертрано, Сантијаго Каререс, Матео Каререс, Сантијаго Чокобарес, Лусио Синти, Сантијаго Кордеро, Хуан Круз Маљиа

Аугустин Креви, Мајко Вивас, Едуардо Бело, Гуидо Пети, Томас Лаванини, Хоакин Овиедо, Лаутаро Базин Велез, Томас Алборноз

ЕСЕЈИ: Хуан Мартин Гонсалес (15`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Сантијаго Каререс (16`)

КАЗНЕ: Сантијаго Каререс (11`, 34`, 45`), Томас Алборноз (69`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

АУСТРАЛИЈА: Агнус Бел, Мет Феслер, Таниела Тупоу, Ник Фрост, Лукан Салакаиа Лото, Роберт Валетини, Карло Тизано, Хари Вилсон, Џејк Гордон, Ноа Лолесио, Марика Короибете, Хамиш Стјуарт, Лен Икитау, Ендру Келавеј, Том Рајт

Џош Насер, Исак Каилеа, Алан Алаалатоа, Џереми Вилијамс, Ланги Глисон, Тејт Мек Дермот, Бен Доналдсон, Макс Јоргенсен

ЕСЕЈИ: Џејк Гордон (27`), Роберт Валетини (50`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ноа Лолесио (28`, 51`),

КАЗНЕ: Ноа Лолесио (59), Бен Доналдсон (80`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.