ГРУЗИЈА УМАЛО ИЗНЕНАДИЛА АУСТРАЛИЈУ

ИЗБЕГЛИ ПОРАЗ: деми Валабиса Тејт Мек Дермот у продору против Грузије. ФОТО: АР Рhoto
ИЗБЕГЛИ ПОРАЗ: деми Валабиса Тејт Мек Дермот у продору против Грузије. ФОТО: АР Рhoto

У својој последњој утакмици на турнеји по јужној хемисфери и Јапану, рагбисти Грузије су умало изненадили Аустралију у Сиднеју. Ипак, и поред црвеног картона показаног Филипоа Даегунуа крајем првог полувремена, Валабиси су смогли снаге да надиграју ратоборне Грузијце и славе 40:29 (24:10).

Бивши Совјети показали су класу у земљи кенгура. Први су повели на мечу казном Луке Маткаве. Поред почетног заостатка обзиром да су домаћи узвратили убрзо са три есеја, Грузијци се нису предавали. Микхеи Бабунашвили је успео уз помоћ саиграча да пренесе лопту из рака у есеј простор а Лука Матиква трансформисао поентирање земљака за 19:10.

У следећем минуту, Филипо Даегуну је зарадио црвени картон јер је приликом скока у неуспелом покушају хватања лопте, приликом доскока, коленом ударио у главу противника. Срећом по њега и Аустралију, играло се по правилима Супер Рагбија што је значило да ће Валабиси бити са играчем мање свега 20 минута.

Чак и са 14 репрезентативаца Озији су успели да постигну још један есеј пред одласка на одмор преко Фрејзера Мек Реигта који је претворио Бен Доналдсон чиме се отишло са 24:10 на одмор.

По повратку из свлачионица гости су искористили бројчану предност на терену и са два трансформисана есеја приближили су се ривалу на свега два заостатка.

Међутим, у 52. минуту Давит Ниниашвили је зарадио жути картон чиме су Грузијци најпре постали бројчано изједначени а касније и са играчем мање јер је Валабисима истекла казна црвеног картона.

Домаћима није требало много да се поново одлепе од противника са два претворена полагања а више него частан пораз Грузији је заокружио је есејем Ака Табушадзе за коначних 40:29.

Испративши сопствени шут  је лопта упала у руке и аријер је испринтао до есеја где је положио

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.