ЛАУМАПЕ СЕ ШУЊА ОКО ВОРИОРСА

ШМЕКА СЕ СА БИВШИМ КЛУБОМ: Нгани Лаумапе
ШМЕКА СЕ СА БИВШИМ КЛУБОМ: Нгани Лаумапе

Некадашња звезда рагби лиге и бивши играч јединог Ен Ер Ел клуба са Новог Зеланда Нгани Лаумапе, виђен је на тренингу Њу Зиленд Ворорса али тренер окландске франшизе Ендру Вебстер одбацио претпоставке да ће се бивши првотимац Хурикејнса и Ол блекса вратити међу ратнике.

Халафунгани Лаумапе, пореклом са Тонге започео је своје рагби кораке у рагби унији, односно у рагбију 15 али је професионалну каријеру ипак покренуо у рагби лиги. Играо је у Ен ер Елу за Вориорсе од 2013 до 2015 када се после повреде ноге вратио у рагби унију тачније, потписао уговор са Хурикејнсима са којима је 2016. освојио Супер Рагби.

За Ол блексе је дебитовао 2017, и до 2020. одиграо 15 утакмица и постигао осам есеја. Следеће године прешао је у Стад Франс где је био до 2022. када из француског елитног друштва Топ 14 и париског клуба одлази у јапански Кобелко Кобе Стилерсе.

Јесте да је тренер франшизе Ендру Вебстер одбацио повратак Халафунгани Лаумапе у редове Вориорса али је присуство бившег Ол блекса тренингу Ратника појачало сумње да ће се продорни центар ипак нађи назад у тринаестици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.