МИНИМАЛНА ПОБЕДА ОЛ БЛЕКСА

ДЕТАЉ СА МЕЧА У ДАНИДЕНУ: Реико Иоане у продору против Енглеза. ФОТО: Getty Images
ДЕТАЉ СА МЕЧА У ДАНИДЕНУ: Реико Иоане у продору против Енглеза. ФОТО: Getty Images

У трилеру виђеном на терену стадиона Форсајт Бар у Данидену, теже него што се очекивало, Ол блекси су забележили прву победу под новим руководством предвођеним Скотом Робертсоном, савладавши Енглеску у првом од два тест меча Стајнлагер Лоу Карб серије 16:15 (10:10).

Домаћи су деловало помало погубљено на терену, неуобичајено за екипу своје репутације. То се може разумети ако се има на уму да су се Ол блекси недавно скупили после напорне Супер Рагби сезоне али оно што је још битније је да су са новим тренером на челу који је засигурно унео промене.

И поред почетне зарђалости, момци у црном су показали класу у 16. минуту када је одлични Демијен Мек Кензи са центра терена, на десном крилу пронашао Севулонија Риса а првотимац Крусејдерса покупио дар креатора игре Чифса у ваздуху и положио лопту у есеј простор гостију. Нажалост по огромну већину публике на трибинама стадиона у Данидену Демијен Мек Кензи није био прецизан за додатна два поена из трансформације.

Свега четири минута касније Енглези су показали од чега су направљени. Приближили су се гол линији домаћих. Лопту из рака је подигао Маро Итоје, пренео у есеј Новог Зеланда чиме је поравнано вођство Новог Зеланда. Маркус Смит отварач Харлеквинса и Црвених ружа направио је преокрет претворивши есеј играча друге линије Сараценса.

Нови преокрет је уследио када је Стивен Перофета проиграо чепа треће линије скрама на крилу, а Арди Савеа неометано прошао и положио. Демијен Мек Кензи ни из другог покушаја за претварање није успео да погоди гол.

Још једно изједначење Енглеској је донео Маркус Смит у надокнади првог полувремена успешним ударцем на гол после досуђене казне.

По повратку из свлачионица гости су приредили још једно изненађење. Одлични Маркус Смит проиграо је на левом крилу Имануела Фејиа Вабосоа који је постигао други есеј за момке у белом али је отварач промашио шут за претварање чиме су Енглези стекли предност 10:15.

Пулени Скота Робертсона до краја меча нису успели да угрозе есеј гостију али је победу обезбедио Демијен Мек Кензи са два ударца из казне за коначних 16:15. Минималну али довољну да спрече Енглезе да после 21. годину осете сласт победе на тлу Новог Зеланда.

Нову прилику да први пут после 2003. савладају Ол блексе у Аотеарои Црвене руже ће имати следеће суботе на стадиону Иден парк у Окланду. Исту, али да докажу да су заслужили победу и да је блеђе издање само резултат смене на челу имаће и Новозеланђани.

НОВИ ЗЕЛАНД – ЕНГЛЕСКА 16:15 (10:10)

Стадион Форсајт Бар у Данидену

Гледалаца: 28.483

Главни судија: Ника Амашукели (Грузија)

Помоћници: Ник Бери (Аустралија), Џордан Веј (Аустралија)

Судија у ТВ студију: Ерик Гаузин (Франуска)

НОВИ ЗЕЛАНД: Итан Де Грут, Коди Тејлор, Тарел Ломакс, Скот Барет, Патрик Туипулоту, Самипени Финау, Далтон Папали` и, Арди Савеа, Ти Џеј Перенара, Демијен Мек Кензи, Марк Телеа, Џорди Барет, Реико Иоане, Севулони Рис, Стивен Перофета

Асафо Аумуа, Офа Ту` унгафаси, Флечер Њуел, Тупоу Ва` аи, Лук Џејкобсен, Финли Кристи, Бауден Барет, Ентон Леинарт Браун

ЕСЕЈИ: Севулони Рис (17`), Арди Савеа (25`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (54`, 65`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

EНГЛЕСКА: Џое Марлер, Џејми Џорџ, Вил Стјуарт, Маро Итоје, Џорџ Мартин, Чандлер Канингхам Саут, Сем Андерхил, Бен Еарл, Алекс Мичел, Маркус Смит, Томи Фримен, Оли Лоренс, Хенри Слејд, Имануел Феји Вабосо

Тио Дан, Фин Бакстер, Дан Кол, Алекс Колс, Том Кари, Бен Спенсер, Фин Смит, Оли Слеитхолм

ЕСЕЈИ: Маро Итоје (21`), Имануел Феји Вабосо (48`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Маркус Смит (22`)

КАЗНЕ: Маркус Смит (40`+4`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.