НОВОЗЕЛАНЂАНКЕ ОДБРАНИЛЕ ЗЛАТО

ОСВОЈИЛЕ ЗЛАТО: седмичарке Новог Зеланда на победничком постољу у Сен Денију
ПОНОВО ЗАУЗЕЛЕ НАЈВИШЕ МЕСТО: седмичарке Новог Зеланда на победничком постољу у Сен Денију

Рагбисткиње Новог Зеланда после три дана борбе на терену стадиона Француска у Сен Денију у оквиру турнира у рагбију седам, победом 19:12 у финалу против Канаде, одбраниле су олимпијско злато освојено у Токију 2021. Бронзана медаља припала је Сједињеним Америчким Државама које су у драми биле боље од Аустралије 14:12.

Такмичење у женској конкуренцији у лигашком делу се одиграло кроз три групе са по четири учесника. Две првопласиране и две најбоље трећепласирансе екипе су наставиле разигравање за медаљу.

Новозеланђанке су биле прве у групи А где су такође надиграле Канаду 33:7, Кину 43:5 и Фиџи 38:7.

Главни фаворит за најсјајнију медаљу поред Новог Зеланда, Аустралија је освојила прво место у групи Б савладавши Јужну Африку 34:5, Велику Британију 36:5 и Ирску 19:14.

У четвртфиналу Новозеланђанке су победиле још једног члана из своје групе – Кину 55:5. У полуфиналу су бациле на колена САД 24:12 које су у другом четвртфиналу биле боље од Британије 17:7

Канада је у четвртфиналу избацила домаћина Француску победом 19:14 док је Аустралија декласирала Ирску 40:7.

У другом полуфиналу Канада је направила велико изненађење елиминисавши из даљег такмичења фаворизовану Аустралију 21:12.

Седмичарке из земље кенгура обрукале су се и у утакмици за треће место дозволивши САД да их победи 14:12 и први пут освоје медаљу у рагбију у женској конкуренцији.

У самом финалу Новозеланђанке нису дозволиле изненађење. Победиле су Канађанке 19:12 и одбраниле злато освојено на Олимпијским играма одиграним пре три године у Токију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.