ОЛ БЛЕКСИ РАЗБИЛИ ЛОС ПУМАСЕ

РАЗБИЛИ ПУМАСЕ: Ол блески постижу први есеј преко Ардија Савее. ФОТО: PHOTOSPORT
РАЗБИЛИ ПУМАСЕ: Ол блески постижу први есеј преко Ардија Савее. ФОТО: PHOTOSPORT

Ол блекси, који нису били препознатљиви у односу на меч од пре недељу дана када су претрпели пораз у Велингтону, ове суботе декласирали су Аргентину у првом мечу другог кола Рагби првенства, наневши јој пораз 42:10 (35:3) на терену стадиона Иден парк у Окланду чиме је највећи стадион Новог Зеланда остао неосвојива тврђава.

Лос Пумаси можда јесу намирисали крв. Ако јесу ,то је онда била њихова јер су их синови Аотеарое растргли.

Мало ко је поверовао, а међу њима и писац ових редова, да ће изабраници Скота Робертсона успети да се опораве од прошлонедељног пораза управо од Аргентине. И не само да су се опоравили, него су једва чекали да истрче на игралиште и сервирају освету.

А освета је била брутална…

Готово иста оној од пре две године када су исто Лос Пумаси у првој утакмици добили Ол блексе 25:18, први пут на Новом Зеланду, а у другој претрпели дебакл 53:3. Овог пута у томе их је спречила вероватно киша али и сами Јужноамериканци.

Ол блекси су обили прилику да шутирају на гол и четвртом минуту сусрета. Одлучили су да играју, односно да испуцају лопту у аут, где су им је Аргентинци украли и отклонили опасност.

Нову прилику су створили домаћини када је Џорди Барет кратким шутем пребацио одбрану ривала, убацивши лопту у есеј простор где ју се поклопио Демијен Мек Кензи пре него што је изашла ван игре.

Универзалац у дијагонали, последњих пар година на позицији отварача трансформисао је сопствени есеј за вођство 7:0

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић

Сантијаго Каререс је донео прве поене за Аргентину из казненог ударца у 12. минуту.

Пет касније, Ол блекси су опет имали казну у 22 метара Аргентине и опет су се одлучили за шут у аут. Овог пута су га успешно извели. Формирали мол, а после две фазе, Арди Савеа је подигао лопту из рака и уз помоћ саиграча пренео је преко гол линије.

Нова помрачење гостију је уследило када су прво лоше извели аут што је проузроковало скрам којим су се Ол блекси најпре извукли а који трен касније себи створили шансу пред голом Аргентине. Искористили су вишак на страни, Арди Савеа је проиграо Кејлеба Кларка који је постигао трећи есеј за Нови Зеланд а Демијен Мек Кензи га трансформисао.

Који трен касније иста ситуација на десној страни терена. Овог пута у главним улогама су били Ти Џеј Перенара и Вил Џордан. Деми Хурикејнса је навукао пар ривала на себе, приликом обарања успео да дода лопту до универзалца у дијагонали Крусејдерса који је крунисао акцију есејем. Демијен Мек Кензи је са готово аут линије успео успешно да изведе шут за додатна два поена.

Креатор игре Ол блекса Демијен Мек Кензи је одлично упослио Баудена Барета који је са аријера упао у комбинацију. Стајао је плитко у односу на своју десетку, Мек Кензи му је кратко додао лопту а средњи од тројице браће Барет је отрчао до есеј простора и положио. Демијен Мек Кензи је из из овог претварања био сигуран за високих и неочекиваних 35:3 на полувремену.

Силовити Ол блекси наставили су у истом ритму и друго полувреме. Одмах по изласку из свлачионица, чим су крочили на терен Иден парка, постигли су шести есеј, другим Вила Џордана који је опет Демијен Мек Кензи претворио.

У 53. минуту Лос Пумаси су били најближе постизању есеја. Мотали су се неколико фаза тик уз саму гол линију близу десне стативе али ништа нису успели да ураде захваљујући непробојној одбрани домаћина. Лопта им је испала у напред, главни судија меча Италијан Андреа Пиарди досудио је скрам за Ол блексе чиме се окончала офанзива Аргентинаца.

Обзиром да је јак пљусак обавио Иден парк што је учинило услове за игру знатно тежим као мноштво измена које начинио Скот Робертсон, у следећих двадесетак минута није било ситуација вредних помена.

При крају сусрета, Лос Пумаси су успели да постигну почасни есеј преко Хуана Круза Маиље. Полагање аријера и вице капитена трансформисао је Томас Алборнос за коначних 42:10

НОВИ ЗЕЛАНД – АРГЕНТИНА 42:10 (35:3)

Стадион Иден парк у Окланду

Гледалаца: 40122

Главни судија: Андреа Пиарди (Италија)

Помоћници: Агнус Гарднер (Аустралија), Ник Бери (Аустралија)

Судија у ТВ студију: Мариус Јонкер (Јужна Африка)

НОВИ ЗЕЛАНД: Тамаити Вилијамс, Коди Тејлор, Тајрел Ломакс, Тупоу Ваа` и, Сем Дери, Итан Блекедер, Далтон Папали` и, Арди Савеа, Ти Џеј Перенара, Демијен Мек Кензи, Кејлеб Кларк, Џорди Барет, Реико Иоане, Вил Џордан, Бауден Барет

Асафо Аумуа, Офа Ту` унгафаси, Флечер Њуел, Џорш Лорд, Сем Кејн, Кортез Ратима, Ентон Леинат Браун, Марк Теле` а

ЕСЕЈИ: Демијен Мек Кензи (6`), Арди Савеа (12`), Кејлеб Кларк (24`), Вил Џордан (30, 42), Бауден Барет (37)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (7`, 13`, 25`, 31, 37, 43)

КАЗНЕ:

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

АРГЕНТИНА: Томас Гаљо, Хулиан Монтоја, Лусио Сордони, Маркос Кремер, Педро Рубиоло, Пабло Матера, Хуан Мартин Гонсалес, Хоакин Овиедо, Гонзало Бертрано, Сантјаго Каререс, Матео Каререс, Сантјаго Чокобарес, Лусио Синти, Матиас Морони, Хуан Кус Маљиа

Игњацио Руис, Мајко Вивас, Хоел Склави, Франко Молина, Томас Лаванини, Лаутаро Басан Велес, Томас Алборонос, Баутиста Делгај

ЕСЕЈИ: Хуан Кус Маљиа (73`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Томас Алборнос (74)

КАЗНЕ: Сантјагио Каререс (12`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.