ОЛ БЛЕКСИ ФОКУСИРАНИ НА СЕБЕ

КАПЕТАН ОЛ БЛЕКСА: Скот Барет даје изјаве новинарима. ФОТО: Јован Бајић
КАПЕТАН ОЛ БЛЕКСА: Скот Барет даје изјаве новинарима. ФОТО: Јован Бајић

На терену стадиона Иден парк у Окланду де ће сутра одиграти други тест меч против Енглеске Ол блекси су одрадили последњи тренинг, такозвано капетаново истрчавање и као што обичај налаже, одржали су конференцију за медије где је био присутан и новинар Рагби Озона.

После лаганог истрчавања, базичних вежби додавања, хватања лопте и неких позиционих покрета који сигурно нису одали с чиме и на који начин ће се супротставити Енглеској, Новозеланђани су вежбали и хаку. Истини за вољу, доста мирније и тише у односу на ону коју ће извести пред лицима противника. Новинари и око хиљаду посетилаца који су део родбине, пријатеља, спонзора и оних навијача са дубљим џепом могли су да виде да ће Ол блекси извести Капа О Панго хаку пред утакмицу.

После нешто више од сат времена играња по терену, после помоћног тренера Ол блекса Скота Хансена, окупљеним новинарима се обратио и капетан екипе Скот Барет рекавши:

Била је одлична недеља припрема до сад, претпостављам да изазов ове недеље је да два тест меча нису иста и Енглеска ће сигурно бити боља. Наш фокус је да наша група буде боља и да будемо поносни на наше перформансе.

Скот Барет се осврнуо и на имењака Скота Робертсона новог селектора Новог Зеланда:

Темељи наше игре су постављени. Само смо радили на фином подешавању пар ствари и оштрењу неколико других.

Енглеска је добра у сваком сегменту игре, позиционо, стратешки, шутерски, физички, и сутра увече сигурно неће бити ништа мање тога – рекао је популарни Скутер везано за противника.

ОКРУЖЕН НОВИНАРИМА: капитен Ол блекса Скот Барет. ФОТО: Јован Бајић
ОКРУЖЕН НОВИНАРИМА: капитен Ол блекса Скот Барет. ФОТО: Јован Бајић

Играч друге линије скрама који такође добро може да игра и као крилни треће линије био је упитан да али се осећа лагодно у улози капетана екипе, на шта је Скот Барет рекао:

Мислим да се никад нећу осећати угодно у улози капетана што је природно по мени. Прво, ја морам да играм добро, да водим сопственим примером. На то се фокусирам као капетан репрезентације

Енглески новинари су упитали Скота Барета да прокоментарише одсуство Џорџа Фербенка његову замену Фредија Стјуарта на шта је капетан Ол блекса одговорио:

Да, Џорџ Фербанк је добро искушавао нашу одбрану на прошлој утакмици. Мислим да ће Фреди сигурно учинити исто, потенцијално можда мало безбедније испод високих лопти, то је велика снаге његове игре али ради се о нама и нашим покушајима да победимо у тим малим биткама.

Наравно да се осврћемо на игру противника али наш фокус је на нашој игри где год да играмо било то Форсајт Бар, Велингтон или било који други стадион. Волимо да играмо пред нашом публиком. Иден парк је потенцијално мало више специјално место – закључио је Скот Барет своје излагање који ће сутра предводити Нови Зеланд како капетан екипе у другом тест мечу са Енглеском који ће се одиграти на стадиону Иден парк у Окланду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.