ПРОМЕНЕ ПРАВИЛА ПРЕД ПОЧЕТАК РАГБИ ПРВЕНСТВА

НОВЕ ПРОМЕНЕ ОКО ЦРВЕНОГ КАРТОНА: судија искључује Џордија Барета против Спрингбокса у мечу загревања за Мондијал 2023. ФОТО: Getty Images
НОВЕ ПРОМЕНЕ ОКО ЦРВЕНОГ КАРТОНА: судија искључује Џордија Барета против Спрингбокса у мечу загревања за Мондијал 2023. ФОТО: Getty Images

Руководеће тело Рагби Првенства и Супер Рагбија САНЗАAР – SANZAAR (South Africa Argentina New Zealand Australia Argentina Rugby) променило је нека правила пред почетак елитног репрезентативног такмичења јужне хемисфере које почиње овог викенда. Оне се односе претежно на новине око црвеног картона, аута и времена.

Како су навели челници САНЗААР у свом обраћању, у Рагби Првенству, односно Првенству четири нације како му ми тепамо, и ове године важиће правило 20 минутног црвеног картона. Што значи: ако играч добије црвени картон у току утакмице, напушта игру на 20 минута, а после 20 минута може бити замењен другим играчем.

Новина о којој се прича је да у случају да се утврди да је играч намерном игром или потезом који носио висок степен опасности заради црвени картон, онда остаје црвени картон до краја утакмице. Тачније, кажњени играч не може бити замењен после 20 минута.

Промена правила које се односе на аут тичу се убацивања. Ако се противничка екипа не такмичи, односно не бори у ауту, тачније не скаче у ауту на ваше убацивање лопте у коридор, убацивање не мора бити по средини коридора.

Било је и измена око заштите демија код мелеа, ракова и молова.

У току Рагби Првенства играчи ће имати одређено време за које ће морати да изведу скрамове, ауте као и ударце на гол.

Шутери ће имати 60 секунди да изведу ударац на гол било да је трансформација или казна у питању док ће екипе имати 30 секунди за извођење скрама и такође 30 секунди за извођење аута. Против екипе која буде одуговлачила са извођењем аута и скрама биће досуђен слободан ударац.

Ове промене донете су са циљем убрзања игре, смањења непотребног заустављања времена и разјашњења разумевања правила као је навело руководство САНЗААР.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.