ПУМЕ ИЗНЕНАДИЛЕ ОЛ БЛЕКСЕ У СРЕД ВЕЛИНГТОНА

ПОРАЗИЛИ НОВОЗЕЛАНЂАНЕ: Лос Пумаси славе победу над Ол блексима. ФОТО: Photosport
ПОРАЗИЛИ НОВОЗЕЛАНЂАНЕ: Лос Пумаси славе победу над Ол блексима. ФОТО: Photosport

Као у песми Дејана Цукића Летње кише, изненада и без најаве, Аргентинци су још једном фрапирали рагби јавност Новог Зеланда а вероватно и остатка света, победивши на стадиону Скај у Велингтону Ол бексе 38:30 (15:20) пре свега изузетном пожртвованошћу, великом борбом, немарећи за своје тело, давши буквално све од себе.

Оно што је фрапантно, задивљујуће са аргентинске стране а забрињавајуће па чак и понижавајуће за Кивије је чињеница да су Лос Пумаси угасили, удавили, потпуно искључили домаћи тим, спречивши их да у последњих 28 минута постигну и један поен. Последње су момци у црном, који су вечерашњим издањем сигурно завили нацију у црно постигли у 53. минуту казном Демијена Мек Кензија.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

Ол блекси су рутински повели казном фантастичног отварача Чифса Демијена Мек Кензија који је нешто касније трансформисао есеј новајлије Сема Дерија.

Био је још један идентичан сет постизања поена, казна, есеј и трансформација у изради Мек Кензија и овог пута Ентона Леинарта Брауна између којег су Пумаси укњижили казну преко Снатјага Каререса и есеј Лусија Синтија.

Гости су заокружили првих 40 минута полагањем Матеа Карераса и трансформацијом Сантјага Карераса који су ипак припали Новозеланђанима 20:15.

Почетком другог полувремена Пумаси су изједначили есејем Франка Молине а претварањем Сантјага Каререса прешли у вођство први пут на мечу.

Мек Кензи и Сантјаго Каререс су разменили по казну пре него што је Марк Телеа есејем омогућио Демијену још једном трансформацијом да одлепи домаћине на 30:25 и вероватно нико, па чак ни најокорелије присталице Аргентине нису помислили да су то последњи поени Ол блекса на мечу…

Сантјаго Карерас је казном умањио предност домаћих.

После катастрофалне грешке Демијена Мек Кензија којом су се Ол блекси вратили на своју есеј линију где су их сустигли Пумаси и изборили скрам на пет метара од есеја, лопту је из мелеа подигао чеп, направио фазу после које је лопта дошла до резервног талонера и ветерана Аугустина Кревија.  Некадашњи капитен је уз помоћ саиграча пренео лопту и положио је у есеј простор, тик уз стативу, што је омогућило Сантјагу Карересу лаган шут за додатна два поена чиме су се Лос Пумаси одвојили на 30:35.

Заслужен и крваво остварен тријумф Аргентинаца је оверио Сантјаго Карерас казненим ударцем у 79. минуту за коначних 30:38

НОВИ ЗЕЛАНД – АРГЕНТИНА (20:15)

Стадион Скај у Велингтону

Гледалаца: 25.000

Главни судија: Агнус Гарднер (Аустралија)

Помоћници: Ник Бери (Аустралија), Андреа Пиарди (Италија)

Судија у ТВ студију: Брет Кронан (Аустралија)

НОВИ ЗЕЛАНД: Итан Де Грут, Коди Тејлор, Тајрел Ломакс, Тупоу Ваа` и, Сем Дери, Итан Блекедер, Далтон Папали` и, Арди Савеа, Ти Џеј Перенара, Демијан Мек Кензи, Марк Телеа, Џорди Барет, Ентон Леинарт Браун, Севулони Рис, Бауден Барет

Асафо Аумуа, Офа Ту` унгафаси, Флечер Њуел, Џош Лорд, Валас Ситити, Кортез Ратима, Реико Иоане, Вил Џордан

ЕСЕЈИ: Сем Дери (15`), Ентон Леинарт Браун (35`), Марк Телеа  (52`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (16`, 36`, 53`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (12`, 27` 47`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

АРГЕНТИНА: Томас Гаљо, Игњацио Руиз, Едуардо Бело, Франко Молина, Педро Рубиоло, пабло Матера, Маркос Кремер, Хуан Мартин Гонзалес Самосо, Гонзало Бертрано, Сантјаго Карерас, Матео Карерас, Сантијаго Чокобарес, Лусио Синти, Матиас Морони, Хуан Круз Маљиа

Аугустин Креви, Мајко Вивас, Џоел СклавиЕфрен Елиас, Томас Лаванини, Хоаким Овиедо, Латуро Базан Велез, Томас Алборноз

ЕСЕЈИ: Лусио Синти (23`) Матео Карерас (38`), Франко Молина (43`), Аугустин Креви (70`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Сантјаго Карерас (39`, 44`, 71`)

КАЗНЕ: Сантјаго Карерас (30`, 50`, 79`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.