ПУМЕ НАМИРИСАЛЕ КРВ НА ИДЕН ПАРКУ

ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС СА УТАКМИЦЕ ОЛ БЛЕКСА И ПУМАСА
ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС СА УТАКМИЦЕ ОЛ БЛЕКСА И ПУМАСА

Иден парк у Окланду који је последњих 30 година прерастао у неосвојиву тврђаву Ол блекса, биће вечерас поприште узвратне битке између домаћих и Аргентинаца, чиме ће отпочети друго коло Рагби првенства. Рагби Озон имаће част и задовољство да Вас из новинарске ложе спортског здања највећег града Аотеарое директно и ексклузивно извештава.

Управо Лос Пумаси су пре недељу дана нанели изненађујући пораз Ол блексима. Први од како их је ове године, тачније, од пре неколико месеци, преузео Скот Робертсон. Претходно су момци у црном под диригентском палицом Рејзора били бољи од Енглеске у два тест меча у Данидену и Окланду, као и против Фиџија у Сан Дијегу протеклог месеца.

Чинило се да ће домаћини лако изаћи на крај са Јужноамериканцима поготово ако се има на уму да су Лос Пумаси у двомечу да другим тимом Француске на свом терену претрпели пораз и забележили победу.

Ипак, изабраници Фелипеа Контепомија нису се уплашили фаворизованог домаћина, вицешампиона света, играли су своју игру, храбро, пожртвовано, до последњег атома снаге и успех није изостао. Остварена је победа у Велингтону 38:30.

Аугустин Креви који је протекле недеље постигао есеј чиме је запечаћена победа и главни тренер Фелипе Контепоми, једина су двојица из репрезентације која је на истој грађевини пре 13 година укрстила копља са Новим Зеландом у оквиру четвртфинала Светског купа 2011. када су домаћини били бољи 33:10. Аугустин Креви вечерас неће бити међу 23 играча а Контепоми сада има другачију улогу од играчке.

На последњем тренингу и обраћању јавности Лос Пумаса пред вечерашњи окршај, могао се осетити оптимизам, јака вера да и ове суботе, као и претходне могу до пуног плена.

Код Ол блекса, могао се намирисати страх да ће управо они бити екипа и кривци који су дозволили да у последње три деценије неосвојиви Иден парк падне.

Скот Робертсон није претерано мењао. Само је увео на клупу бившег капитена Сема Кејна који је од повреде за целу годину до сад одиграо два пута 80 минута и једном 60 рагбија. Тамаити Вилјамс у првој линије је изнуђена промена због повреде Итана Де Грута док су у дијагонали са крила отпали Марк Теле` а и Севулони Рис а ушли Кејлеб Кларк и Вил Џордан, а Ентон Ленарт Браун из стартних 15 заменио се Реиком Иоанеом са клупе.

У последње четири године Лос Пумаси су три пута победили Ол блексе. У Сиднеју 2020. славили су 25:15. Први пут на тлу Новог Зеланда су славили у Крајстчрчу 25:18 2022. и претходне суботе у Велингтону 38:30.

Прошли пут када је Аргентина победила на Аотеарои, у следећем окршају две екипе, одговор момака у црном је био бруталан. Разбили су Јужноамериканце 53:3.

Вечерас, не верујем да ће бити тако. У Окланду ће падати киша што вероватно више одговара Ол блексима али у ваздуху виси још једна победа Аргентине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.