САВЛАДАВШИ НОРТЛАНД, КАУНТИС МАНУКАУ ОСВОЈИЛИ ТРОФЕЈ БРУС РОБЕРТСОН

ДЕТАЉ СА ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА СТИЛЕРСА И СЕВЕРЊАКА (плаве мајце). ФОТО: bwmedia
ДЕТАЉ СА ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА СТИЛЕРСА И СЕВЕРЊАКА (плаве мајце). ФОТО: bwmedia

У последњој утакмици претпоследњег, трећег дана, петог кола Првенства провинција Новог Зеланда, Каунтис Манукау су у Пукекохеу на стадиону Навигејшн хоумс савладали Нортланд 25:14 (18:0) постигавши пет есеја наспрам два противника и тиме освојили први трофеј Брус Робертсон.

Пехар у част бившег Ол блека који је имао везе поред Каунтис Манукауа и Нортланда и са Окландом и Хоукс Бејом, установљен је ове године. Кад год да се једна ове четири провинције сусретну са власником пехара начињеног од дрвета у облику рагби лопте и са грбовима све четири провинције, играће за трофеј Брус Робертсон.

Стилерси су лако решили прво полувреме у своју корист полагањима Еј Џеј Алатимуа, Тевите Офе и Етени Нанаи Сетуроа. Све три трансформације промашио је Еј Џеј Алатиму укључујући и прву после сопственог полагања.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ПУКЕКОХЕА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ПУКЕКОХЕА: Јован Бајић

Нишанске справе је пред одлазак на одмор подесио Рајли Хохепа. Први центар Каунтис Манукауа је погодио гол из казненог ударца у 37. минуту за вођство 18:0.

Гости су озбиљније запретили пред крај полувремена када су имали иницијативу у пет метара од есеј линије Стилерса. У пар наврата су избацили лопту у аут из казне и покушали молом и раковима да је пренесу и положе. Ипак, претње Нортланда нису се материјализовале.

Момци са севера Аотеарое повезали су конце средином другог дела игре. Прве поене за Нортланд постигао је Крис Апуоа. Полагање десног стуба прве линије мелеа претворио је Ривез Реихана.

То као да је дигло Северњаке који су десет минута касније, у 68. укњижили и други есеј преко Мета Моулдса. Ривез Ратима је поново био прецизан из шута за додатна два поена чиме се Нортланд приближио на четири заостатка.

Неодумице око питања победника отклонио је Џејдин Кинги. Резервиста је подигао лопту из рака и пренео је у есеј простор. Полагање одличног универзалца у трећој линији мелеа претворио је Рајли Хохепа за коначних 25:14.

КАУНТИС МАНУКАУ – НОРТЛАНД 25:14 (18:0)

Стадион Навигејшн Хоумс у Пукекохеу

Гледалаца: 3000

Главни судија: Џоно Бредин

Помоћници: Брендон Робертс, Роберт Шор

Судија у ТВ студију: Џон Рајт

КАУНТИС МАНУКАУ: Каувака Каивеата, Зуриел Тогиатама, Керан Ван Стаден, Вилијам Фурнис, Џејмс Томпсон, Лео Натаи Тафау, Камерун Чрч, Аламанда Могунга Џонатан Тауматеине, Еј Џеј Алатиму, Пениаси Малимали, Рајли Хохепа, Тевита Офа, Џошуа Греј, Етене Нанаи Сетуро

Иан Вест Стивенс, Езекиел Линденмут, Суетена Асомуа, Хоскинс Сотуту, Џејдан Кинги, Лиам Даниела, Гибсон Попоали` и, Сајмон Питер Толеафоа

ЕСЕЈИ: Еј Џеј Алатиму (2`), Тевита Офа (27`), Етени Нанаи Сетуро (31`), Џејдан Кинги (72)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Рајли Хохепа (34, 72)

ШУТ ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАТОНИ:

НОРТЛАНД: Роб Коб, Мет Моулдс, Крис Апоуа, Алан Креиг, Сајмон Паркер, Саимони Улуинакаувадра, Роб Раш, Сем Нок, Ривез Реихана, Херемаиа Мареј, Тевита Лату, Кори Еванс, Брејди Раш, Џордан Траинор

Ричи Асита, Џеред Адамс, Ремзи Лемисио, Лиам Халам Иеамс, Рори Вудс, Мет Матић, Лисато Мило Харис, Квентин Николс

ЕСЕЈИ: Крис Апоуа (57`), Мет Моулдс (68)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ревез Реихана (58`)

КАЗНЕ:

ШУТ ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.