СПРИНГБОКСИ СРЕДИЛИ ХРАБРИ ПОРТУГАЛ

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Маказоле Мапимпи у продору против Португалаца. ФОТО: SA RUGBY
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Маказоле Мапимпи у продору против Португалаца. ФОТО: SA RUGBY

Пред 42.626 душа на трибинама стадиона Фри Стејт у Блумфонтејну, Спрингбокси су у историјском, првом мечу са Португалом, остварили убедљиву победу 64:21 (29:7) без обзира на чињеницу да су од трећег минута сусрета били са играчем мање због црвеног картона Андреа Естерхојзена.

Први центар Јужноафричке Републике приликом обарања колеге са друге стране главом је ударио у главу Томаса Апелтона а главни судија меча Шкотланђанка Холи Дејвидсон му је показала жути картон који је касније у ТВ студију преиначен у црвени због чека су Спрингбокси до краја утакмице били са 14 играча на терену.

Ипак, то није спречило светске шампионе у чијим редовима је дебитовало чак седам репрезентативаца Пепси Бутелези, Јохан Гробелар, Куан Хорн, Морне Ван Дер Берг, Јан Хендрик Веселс, Андре Хуго Вентер и његов брат Руан Вентер да укњиже десет есеја од којих су три била дело Маказолеа Мапимпија.

Португалци се нису обрукали постигавши три есеја. Два је положио Жозе Палва Дос Сантос у 11. минуту и 60., а Жозе Мадеира у 75. Жорис Де Моура је трансформисао први есеј а Домингос Кабрал преостала два чиме су извојевали частан пораз.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.