СТАРЧЕВО ПОНОВО ОКУПЉА ВЕТЕРАНЕ

ЈОШ УВЕК У СТАЊУ ПО КОЈУ ФИНТУ ДА ИЗВЕДУ: Дејан Бува Пешић тампонира противника
ЈОШ УВЕК У СТАЊУ ПО КОЈУ ФИНТУ ДА ИЗВЕДУ: Дејан Бува Пешић тампонира противника

Село Старчево, надомак Панчева, током Старчевачких дана дружења који трају од Свете Огњене Марије до Светог Пантејлемона, постаје стециште ветеранских екипа Србија и оних из окружења што даје скупу међународни карактер. Тако ће бити и сутра, у суботу 3. августа када ће се одржати 15. турнир по реду са почетком у 17:00 сати на игралишту Рагби клуба Борац у Старчеву.

Куриозитет овогодишњег скупа којим Старчевци славе мали јубилеј, 15. годину од како су први пут организовали дружење старих рагби кука, је чињеница да ће турнир у суштини отворити две женске екипе.

Тачно у 17:00 сати на терену Рагби клуба Борац, одмах поред стадиона истоименог фудбалског клуба, снаге ће одмерити девојке Борца, односно женска секција клуба са екипом Панде из Београда. Даме Старчева и из главног града показаће своје умеће у рагбију седам који је вратио наш омиљени спорт под олимпијско окриље у Рију 2016.

После спектакла девојака, на игралиште ће изаћи ветерани. Сигурно су стари вуци извадили из прашњавих места своје старе копачке, добро их очистили и намазили а богате успомене из прошлости проткане разним осећањима, претежно добрим и позитивним им и у четвртој а многима у петој, шестој, седмој па чак и осмој деценији живота и даље дају мотив, жељу и снагу да се у том добу и даље доказују на терену.

Наравно, на турнирима ветерана наглашено је дружење и леп провод док је исход утакмица у другом плану и углавном служи за шалу и „подбадање“ ривала на чувеном трећем полувремену које је добром број учесника и мотив да се појаве не би ли видели своје старе саиграче као и противнике са којима су некада водили љуте битке и управо се подсетили тих времена и догађаја.

Старчевци ће на овогодишњем турниру бити потпомогнути својим најближим комшијама. Тако ће ветерани Рагби клуба Борац појачати или можда чак и ослабити своје редове са ветеранима Рагби клуба Динамо као што се дешавало обострано крајем седамдесетих и почетком осамдесетих година прошлога века.

Убитачном дуету спојеном у једно тело, за ову прилику један од „противник“ ће бити и ветерански клуб Мамути из Београда. Ако се неко пита ко су и шта су Мамути, објашњење је да су то некадашњи играчи Рагби клуба Жарково из Београда, који је касније био преименован у инсекта са свог грба – односно Комарца што само доказује и потврђује рагби еволуцију да је Мамут настао од Комарца исто као што и неки праве од миша слона.

Овако добро дружење нису желеи да пропусте ветерани Рагби клуба Сисак из данашње Хрватске који су се запутили пут Старчева. Њихове мајце ће обући и неколико Сплићана који добро знају какав провод следи. Маскирани у боје Сиска унеће и дух сплитске Наде у турнир.

Наравно, овакав скуп не може да протекне без Зеничана. У ужим ветеранским круговима протичу подаци да се тајно, можда чак и већа борба води управо ко ће организовати боље зезање за време и након турнира на чувеном трећем полувремену које у знатном броју случајева за многе играче почиње и пре првог полувремена.

У тим тајним круговима шире се гласине да се управо љута борба води око бољег организовања провода управо између Зеничана, Старчеваца и Панчеваца. Неки би рекли: мртва трка.

Зеничани ће у Старчеву бити појачани ветеранима из Витеза што заокружује босанско-херцеговачки зачин Борчевом турниру.

Свакако, ко год да је у прилици, неће се покајати ако одвуче себе а можда и неког поред себе у Старчево на скуп ветерана у организацији Рагби клуба Борац. Поред доброг провода уз понављање историје кроз поновне окршаје клубова и играча као и пре коју деценију кроз државе које више непостоје, један од организатора турнира Радивоје Ћоле Чосић обећава, скоро па невероватно. Хладно пиво не само за све, него већ и бесплатно!

Колико је веровати Ђолету, то је већ за расправу јер је прошли пут, вероватно због веће колчине попијеног истог што је и обећано за сутра, заборавио да редакцији Рагби Озона проследи обећан светлопис са утакмице Србија – Турска као и записник са исте.

Ипак, познавајући господина Радивоја Ћолета Чосића, аутор ових редова се нада да га Старчевци неће вилама најурити следећи пут када се појави на њиховом терену у случају да Ћоле не одржи сопствено обећање, овог пута око бесплатног и хладног пива.

Уживајте!

Јован Бајић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.