СУДАР СЕВЕРНЕ И ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ

ДЕТАЉ СА ПРВОМ МЕЧА ДРУГОГ ТИМА ЈАПАНА И МАОРА. ФОТО: Photosport Ltd 2024
ДЕТАЉ СА ПРВОМ МЕЧА ДРУГОГ ТИМА ЈАПАНА И МАОРА. ФОТО: Photosport Ltd 2024

Овог викенда званично почињу серије Tест мечева средином године, обзиром да су неки сусрети већ одиграни, у којима селекције са северне хемисфере претежно иду на мегдан противницима са јужне јер и северњаци свате на југ. Најзанимљивије ће сигурно бити гостовање Енглеске Новом Зеланду, односно Ирске Јужној Африци као и Велса Аустралији.

Маори Ол блекси су већ на турнеји по Јапану где одмеравају снаге са другим тимом земље домаћина. Протеклог викенда Маори су славили у Токију 34:10.

Енглеска ће први пут после десет година гостовати на Аотеарои. Занимљиво ће бити видети како се Ол блекси понашају под командном палицом новог селектора Скота Робертсона. Први од два тест одиграће у Данидену на стадиону Форсајт бар док ће другом поприште битке бити стадион Иден парк у Окланду следеће суботе.

Светским шампионима који су пре две недеље у Лондону декласирали Велс 41:13 у госте долазе Ирци. Рагбисти са Смарагдног острва много су кукали после испадања у четвфиналу Мондијала лане, сада ће имати прилику да покажу и докажу да ли су њихове критике биле оправдане или не.

Валабиси су новом руху обзиром да их од ове године води новозеланђанин Џое Шмит који је потпуно промено државни тим Аустралије. Биће врло привлачно видети хоће ли моћи да одоле изазову који ће Змајевима из Велса ставити пред њих у две тест утакмице заказане да се одиграти у Сиднеју и Мелбурну.

Биће и егзотике у виду окршаја земаља из такозваног другог круга као што су двобоји  Самое и Италије, Грузије и Фиџија, односно САД и Румуније.

ПАРОВИ ТЕСТ МЕЧЕВА СРЕДИНОМ ГОДИНЕ

Данас:

САМОА – ИТАЛИЈА

ГРУЗИЈА  – ФИЏИ

САД – РУМУНИЈА

Сутра:

НОВИ ЗЕЛАНД – ЕНГЛЕСКА

ЈАПАН XV – МАОРИ ОЛ БЛЕКС

АУСТРАЛИЈА – ВЕЛС

ЈУЖНА АФРИКА – ИРСКА

АРГЕНТИНА – ФРАНЦУСКА

КАНАДА – ШКОТСКА

ЧИЛЕ – ХОНГ КОНГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.