ТУЛУЗ ПОНОВО ШАМПИОН ФРАНЦУСКЕ

ОПЕТ ПРВАЦИ ЗЕМЉЕ ГАЛА: рагбисти Тулуза славе титулу. ФОТО: AFP
ОПЕТ ПРВАЦИ ЗЕМЉЕ ГАЛА: рагбисти Тулуза славе титулу. ФОТО: AFP

Рагбисти Тулуза и трећу годину за редом су шампиони Француске обзиром да су у финалу Топ 14 одиграном пред пуним трибинама стадиона Веледром у Марсељу, разбили у парам парчад првотимце Бордоа 59:3 (22:3) и тиме остварили најубедљивију победу у историји мечева за наслов првака земље Галских петлова.

Као што је и научио све љубитеље рагбија широм света, Антоан Дупон, капитен Тулуза, и на овој утакмици је био звезда сусрета. Својим вештинама је доказао да је засигурно најбољи деми на свету ако не и најбољи играч, а то сад тренутно јесте.

У прилог горе поменутој тврдњи иде чињеница да је сам укњижио два од девет есеја против Бордоа и наместио још два.

Тулуз је једноставно прегазио момке Бордоа као да се радило о припремном мечу са неким нижеразредним клубом а не о финалу Топ 14 у којем копља укрштају две најбоље екипе Францске. Готово комшије са југозапада земље Гала биле су делимично достојан противник Тулужанима али само у првом полувремену. У другом их је великан просто прегазио. Постизали су есеје као од шале.

Рагбисти на финалном мечу у црним мајцама као да нису желеи да се финале заврши. И по истеку 80. наставили су да играју. Фантастичну акцију крунисао је Агне Капуцо. Репрезентативац Италије који је започе меч на клупи, укњижио је девети есеј за Тулуз чиме је постигнуто коначних 59:3.

Освојивши рекордни 23. пут Буклије де Брену, трећи за редом Тулуз је узео дуплу круну и постао најтрофејнији клуб Француске и Европе обзиром да је пре месец дана, шест пут у клупској историји, постао и првак Старог континента савладавши у финалу Купа европских шампиона Леинстер у Лондону 31:22.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.