СПРИНГБОКСИ ДОКАЗАЛИ КЛАСУ ПРОТИВ ИРСКЕ

СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ СПРИНГБОКСА: Курт Ли Арендсе у продору против Ираца. ФОТО: AFP/Getty Images
СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ СПРИНГБОКСА: Курт Ли Арендсе у продору против Ираца. ФОТО: AFP/Getty Images

Светски шампиони осветили су се Ирцима на најбољи начин за једини пораз претрпљен на Мондијалу одиграном лане у Француској где су одбранили титулу освојивши рекордну – четврту. Спрингбокси су савладали момке са Смарагдног острва  27:20 (13:8) пред пуним трибинама стадиона Лофтусверсфилд у једној од три престонице Јужноафричке Републике – Преторији.

Заслуженој победи, тешко и крваво извојеваној претходила је драма. Поготово у последњих седам минута сусрета када су прво Јужноафриканци остали са 14 играча на терену јер је Енглез Лук Пирс показао жути картон Курт Ли Арендсеу који је постигао први есеј за домаће у другом минуту, што је претходило есеју Конора Мареја који је претворио Џек Краули чиме су се Ирци приближили противнику са играчем мање на пет разлике, пет минута до краја меча.

Одмах по извођењу почетног ударца, прво Џејмс Лоув није успео да исконтролише лопту у сопственом есеј простору после чега му је био изблокиран шут што је омогућило Јужној Африци скрам на пет метара од гол линије. Спрингбокси су били доминантни у мелеу натеравши противника да обори скрам који је напредовао због чега је главни судија утакмице Лук Пирс сасвим заслужено досудио је казнени есеј против надахнутих и веома решених синова Ирске за 12 разлике у корист домаћих.

Коначних 27:20 поставио је резервиста Рајан Бард есејем у последњем минуту утакмице.

Ово је уједно прва победа Јужне Африке против Ирске после осам година поста. 19. у 29. окршају две стране.

Прилику за поравни Ирци ће имати следеће недеље на терену стадиона Кингс парк у Дурбану.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.