АРДИ САВЕА ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ ПОЈАЧАВА РЕДОВЕ МОАНЕ ПАСИФИКЕ

СЕЛИ СЕ ИЗ ВЕЛИНГТОНА ЗА ОКЛАНД: Арди Савеа. ФОТО: Мoana Pasifika
СЕЛИ СЕ ИЗ ВЕЛИНГТОНА ЗА ОКЛАНД: Арди Савеа. ФОТО: Мoana Pasifika

Универзалаца у трећој линији мелеа и заменик капетана Ол блекса, који се учврстио на позицији чепа, Арди Савеа потписао је нови уговор са Рагби савезом Новог Зеланда чиме остаје веран Аотеарои до 2027. Изненађујуће, најбољи играч 2023. по избору Светског рагбија, неће више бранити боје Хурикејнса за које је дебитовао у Супер Рагбију са 19 година 2013., већ ће од следеће сезоне бити члан Моане Пасифике.

Основана 2020. Моана Пaсифика је најмлађи члан Супер Рагби породице којој се прикључила 2022. Циљ покретања ове франшизе је окупљање и развој играча пореклом и са пацифичких острва Тонге, Самое, Фиџија и Кукових Острва.

Обзиром на пацифичку позадину као и на чињеницу да је Арди Савеа Самоанац рођен на Новом Зеланду, није тешко претпоставити од куд заменик капитена Ол блекса у редовима Моане Пасифике. Када се има на уму да је и старији брат Ардија и бивши легендарни репрезентативац Новог Зеланд Џулијен Савеа такође брани боје екипе базиране у јужном Окланду, лако је закључити одакле идеја изузетно продорном скрамашу да се из Велингтона пресели следеће године у највећи град Аотеарое.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.