ПОРАЗ И ПОБЕДА КАНТЕРБЕРИЈА У ТРЕЋЕМ КОЛУ ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

ПОБЕДИЛИ ПА ИЗГУБИЛИ: рагбисти Кантерберија. ФОТО: Canterbury Rugby
ПОБЕДИЛИ ПА ИЗГУБИЛИ: рагбисти Кантерберија. ФОТО: Canterbury Rugby

Рагбисти Канерберија вечерас су претрпели пораз на свом терену у Крајстчрчу 21:27 од Хоукс Беја чиме су постали феномен трећег кола Првенства Провинција Новог Зеланда обзиром да су у истој рунди, али четири дана раније, и то на гостовању Окланду, славили идентичним резултатом којим су изгубили.

Феномен је и Хоукс Беј који је такође одиграо две утакмице у рунди. Црно – бели из Непира су и већи феномен јер су у првој утакмици кола у свом табору надиграли Нортланд 55:30 и одбранили Рефунли шилд.

Структура такмичења Првенства Провинција Новог Зеланда је таква да се деси да једна од екипа одира и две утакмице у току једног кола које се простире и на шест дана. Ове недеље фота је одредила да то буде Кантербери и Хоукс Беј.

Момци из Крајстчрча су у дербију кола, одиграном у суботу у највећем граду и највећем стадиону Новог Зеланда, надирали су највећег ривала и славили 27:21. Ипак, као да им није било довољно четири дана одмора обзиром да су на свом терену изгубили до Хоукс Беја такође 21:27.

Тријумф црно – белима у Крајстчрчу есејима су издејствовали Фридом Вахааколо, Дени Тоала, Нериа Фомаи и Сем Вји. Линколн Мек Клучи је био прецизан из једне казне промашивши две трансформације исто колико их је Хари Годфри погодио.

РЕЗУЛТАТИ ТРЕЋЕГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

ХОУКС БЕЈ – НОРТЛАНД 55:30

КАУНТИС МАНУКАУ – ТАСМАН 3:48

ОКЛАНД – КАНТЕРБЕРИ 21:27

САУТЛЕНД – ТАРАНАКИ 24:39

ОТАГО – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ 31:26

ВЕЛИНГТОН – МАНАВАТУ 39:31

НОРТ ХАРБУР – ВАИКАТО 43:29

КАНТЕРБЕРИ – ХОУКС БЕЈ 21:27

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.