АУГУСТИН КРЕВИ СЕ ОПРОСТИО ОД РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

ОДИГРАО ПОСЛЕДЊУ УТАКМИЦУ ЗА ЛОС ПУМАСЕ: Аугустин Креви
ОДИГРАО ПОСЛЕДЊУ УТАКМИЦУ ЗА ЛОС ПУМАСЕ: Аугустин Креви

Одигравши последњих десет минута утакмице у својој Ла Плати коју су Лос Пумаси изгубили 19:20 од Валабиса у последњем минуту сусрета, легенда аргентинског и међународног рагбија Аугустин Креви опростио се од државног тима.

Тридесетдветогодишњи Аугустин Креви, пред петом деценијом живота, одиграо је јубиларну 110. утакмицу за Аргентину против Аустралије протекле недеље чиме је постао рекордер по броју мечева у мајци са плаво – белим пругама. Готово две деценије живота је Аугустин Креви предао репрезентацији, тачније 19 година, за коју је од 2005. до 2024. постигао шест есеја.

Дебитовао је за Лос Пумасе 2005. против Јапана. Водио је репрезентацију као капетан од 2014. до 2018. укључујући и Светски куп у Енглеској 2015. када је Аргентина заузела четврто место. Играо је и на Мондијалу 2011. на Новом Зеланду и 2019. у Јапану.

Клупску каријеру је започео на позицији крилног треће линије у Сан Луису из Ла Плате где је рођен 1985. У својој другој сезони играња за баскијски Биариц 2008. у француском првенству Топ 14, одиграо је свега 20 минута претрпевши озбиљну повреду рамена. На предлог тадашњег аргентинског селектора Сантијага Пелана прешао је са крилног на талонера и тада је Кревијева каријера кренула узбрдо.

Напустивши Биариц 2009. играо је за Пампас и Сен Луис у отаџбини, потом су се низали Клермон, Монпеље, Вустер Вориорс, Хагуарес, Лондон Ајриш и Сејл Шаркс.

Због своје покретљивости и вештина Аугустин је назван Сони Бил Креви.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.