ОКЛАНДУ БИТКА ЗА МОСТ, ТАСМАНУ РЕНФУРЛИ ШИЛД

ПРЕУЗЕЛИ ЛОГ О ВУД: Тасман Макоси. ФОТО: Tasman Mako
ПРЕУЗЕЛИ ЛОГ О ВУД: Тасман Макоси. ФОТО: Tasman Mako

У Бици за мост која је отворила други дан петог кола Првенства провинција Новог Зеланда, Окланд је забележи прву победу у сезони савладавши Хорт Харбур 36:32 (10:20). Велингтон је био бољи од Саутленда 36:12 (24:0), Канербери је славио на гостовању Отагу 34:16 (7:16) док је Тасман преузео Рефунли Шилд од Хоукс Беја тријумфоваши у Непиру 25:24 (19:5).

Окланд је губио читавим током утакмице и чинило се да ће у дербију супер града обзиром да су обе екипе на територији највећег станишта Аотеарое, претрпети пети, узастопни пораз у сезони.

Ипак, два минута поред крај Битке за мост као се назива дерби Окланда и Норт Харбура, јер Окланд Харбур Бриџ дели центар града од Северне обале где је стациониран противник, Кејлеб Тангитау је у 78. минуту постигао други есеј којим је Окланд први пут на мечу прешао у вођство. Трансформација Зарна Саливена је оверила победу 36:32, прву у сезони плаво – белих.

Велинтон је остао једна од две непоражене екипе ове године обзиром да у Порируи на стадиону Џери Колнс није имао потешкоћа у савладавању Саутленда 36:12 постигавши пет есеја.

У дуелу до тада, такође две екипе које нису имале пораз у 2024. Тасман је у правој драми на стадиону Мек Лејн парк у Непиру задржао ореол непобедивости додавши себи најзначајни трофеј Новог Зеланда, Ренфурли Шилд.

Чувени Лог О Вуд Макоси су први пут у историји провинције, преузели од Мегпајса казненим ударцем минут и по по истеку 80. Извео га је резервиста Кејмбел Парата са преко 40 метара удаљености. До тада је Хоукс Беј имао предност 24:22 направљену преокретом пет минута раније за шта је био заслужан Дани Тоала, трансформисавши есеј Мета Протерое којим су домаћини први пут на сусрету дошли до изједначења.

Сутра ће у Њу Плимуту Таранаки одмерти снаге са Ваикатом док ће Пукекохеу Каунтис Манукау укрстити копља са Нортландом.

У среду ће окршај Отага и Велингтона у Данидену закључити пету рунду Првенства Провинција Новог Зеланда које је заиста веома занимљиво.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ПЕТОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Јуче:

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ – МАНАВАТУ 68:14 (35:14)

Данас:

ОКЛАНД – НОРТ ХАРБУР 36:32 (10:20)

ВЕЛИНГТОН  – САУТЛЕНД 36:12 (24:0)

ОТАГО – КАНТЕРБЕРИ 16:24 (16:7)

ХОУКС БЕЈ – ТАСМАН 24:25 (5:19)

Сутра:

ТАРАНАКИ – ВАИКАТО

КАУНТИС МАНУКАУ – НОРТЛАНД

Среда, 11. септембар:

ОТАГО – ВЕЛИНГТОН

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.