ВЕЛИНГТОН ПРВИ ПОЛУФИНАЛИСТА

ОДЛИЧАН ВЕЧЕРАС: Асафо Аумуа,наместио два и стрелац једног есеја.
ОДЛИЧАН ВЕЧЕРАС: Асафо Аумуа,наместио два и стрелац једног есеја.

У окршају који је изродио првог полуфиналисту Првенства провинција Новог Зеланда, Велингтон Лајонси су на стадиону Скај у главном граду Аотеарое савладали Каунтис Манукау Стилерс 29:14 (19:7) и тиме прошли у следећу фазу нокаут борбе за наслов шампиона државе.

Победа момака из престонице Новог Зеланда се наслућивала обзиром да су Лавови лигашки део такмичења завршили на првом месту табеле а првотимци Каунтис Манукауа на последњем, осмом, које је водило у четвртфинале.

Занимљиво је да су Стилерси у осмом колу Првенства провинција Новог Зеланда на свом терену у Пукекохеу декласирали Лавове 51:12 и тиме им нанели један од два пораза у сезони.

Међутим, вечерас је у Велингтону била потпуно друга прича. Домаћи су олако савладали Каунтисе постигавши пет есеја у односу на два противника.

Стрелци за Велингтон су били Рајли Хигинс, Ду Плесис Кирифи, Били Проктор, Ти Џеј Перенара и Кајл Престон. Талонер Ол блекса Асафо Аумуа је наместио два есеја на мечу, други је удесио за Ти Џеја Перенару који је одиграо последњу утакмицу пред домаћом публиком пред Турнеју крајем године са државним тимом по северној хемисфери и наставку играчке каријере у Јапану.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.