СТИМЕРСИМА ПРИПАЛА БИТКА ЗАЛИВА И МЕСТО У ПОЛУФИНАЛУ

ДЕТАЉ СА ПОЛУФИНАЛА У ТАУРАНГИ: рагбисти Беј оф Плентија у акцији. ФОТО: Bay of Plenty Rugby
ДЕТАЉ СА ПОЛУФИНАЛА У ТАУРАНГИ: рагбисти Беј оф Плентија у акцији. ФОТО: Bay of Plenty Rugby

У другом четвртфиналу Првенства провинција Новог Зеланда одиграном на Тауранга Домејну у Тауранги, Беј оф Пленти је полагањем резервисте Тианеа Колосеа у последњем минуту сусрета направио преокрет и славио против Хоукс Беја у Битци залива 19:17 (7:12) чиме су прошли међу четири најбоље екипе Аотеарое.

Домаћи су први дошли до вођства преко Лирој Картера који је постигао есеј а полагање крила Беј оф Плентија трансформисао је Кејлеб Траск за 7:0.

Хари Годфи је направио хаос у одбрани Стимерса прошавши их као скијаш кроз капије у слалому и положио испод статива. Трансформисавши сопствени есеј аријер Хоукс Беја је донео својој екипи изједначење.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ТАУРАНГЕ: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ТАУРАНГЕ: Јован Бајић

Преокрет и предност направио је Тајрон Томпсон у 31. минуту. Талонер је најпре добро убацио лопту у аут, преузео је на крају мола и уз помоћ саиграча убацио есеј простор. Хари Годфри је са саме аут линије промашио претварање чиме је остао 7:12 све до полувремена.

У четвртом минуту наставка недисциплина Џоела Хинтца скупо је коштала Хоукс Беј. Десни стуб прве линије Мегпајса је оборио мол формиран после аута Беј оф Плентија који је напредовао незаустављиво ка гол линији. Главни судија утакмице Џејмс Дулман послао је Џоела Хинтца на клупу за кажњене на десет минута и досудио казнени есеј против Хоукс Беја чиме су домаћи повели 14:12.

У 62. минуту Хоукс Беј је поново дошао до предности али је Џејмс Дулман поништио есеј Хјуа Рентона због дуплог померања на земљи. чиме је остало два поена предности за домаће.

Ипак, правда је била задовољена у 69. минуту када је Џејмс Девери после аута молом однешен у есеј простор положио и тиме направио преокрет за прелазак у вођство Хоукс Беја.

Међутим, ни ту није било краја изненађењима и преокретима.

У буквално последњем минуту сусрета Стимерси су имали казну, одлучили су се на шут у аут. Добро извели убацивање, формирали мол, напредовали ка гол линији и прешли је. Лопту је положио Тиане Колосе. Кејлеб Траск је промашио трансформацију за додатна два поена после есеја резервног талонера али им то није ни било битно јер је полагање Тианеа Колосеа било довољно за још једну промену, за још један преокрет, овог пута коначни којим су се рагбисти Беј оф Плентија пласирали у полуфинале Првенства провинција Новог Зеланда.

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ – ХОУКС БЕЈ 19:17 (7:12)

Стадион у Тауранга Домејн у Тауранги

Гледалаца: 3.500

Главни судија: Џејмс Дулман

Помоћници: Тања Андерсон, Сем Феловс

Судија у ТВ студију: Шејн Мек Дермот

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ: Аидан Рос, Курт Еклунд, Пасалио Тоси, Наитоа Ах Куди, Џастин Сангстер, Џејкоб Норис, Џое Џонстон, Никора Броутхон, Те Тоироа Тахуриоранги, Кејлеб Траск, Фехи Финеанганофо, Вилис Халахоло, Емони Нарава, Лирој Картер, Кол Борбс

Таине Колосе, Џош Бартлет, Бенет Кумероа, Калин Фелисе, Семиси Паеа, Лукас Кашмор, Реон Пол, Коди Ваи

ЕСЕЈИ: Лирој Картер (10`), казнени (44`), Тиане Колосе (79`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:Кејлеб Траск (11`)

КАЗНЕ:

ШУТ ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАТОНИ:

ХОУКС БЕЈ: Поури Ракете Стонс, Тајрон Томпсон, Џоел Хинтц, Џеф Криџ, Том Парсон, Хју Рентон, Сем Смит, Деван Фландерс, Ереатара Енари, Линколн Мек Клучи, Лукас Рипли, Кенинан Хигинс, Ник Григ, Бен О` Донел, Хари Годфри

Џејкоб Девери, Тим Фарел, Лолани Фалелва, Исаиа Вокер Леавре, Френк Локхор, Фолау Факатава, Дани Тоала, Мет Протеоре

ЕСЕЈИ: Хари Годфри (18`), Тајрон Томпсон (31`), Хју Рентон (62`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Хари Годфри (19`)

КАЗНЕ:

ШУТ ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ: Џоел Хинтц (44`)

ЦРВЕНИ КАТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.