ДРУГА РУНДА СУДАРА ХЕМИСФЕРА

ДЕТАЉ СА МЕЧА У ПРЕТОРИЈИ: капитен Спрингбокса Сија Колиси у продору против Ираца
ДЕТАЉ СА МЕЧА У ПРЕТОРИЈИ: капитен Спрингбокса Сија Колиси у продору против Ираца

У викенду пред нама одиграће се друго коло Тест мечева средином године у којем селекције са северне хемисфере укрштају копља са репрезентацијама са јужне полулопте. Као и протеклог викенда највише плене пажњом окршаји Новог Зеланда и Енглеске, Аустралије и Велса, Јужне Африке и Ирске као и Аргентине и Француске.

Претходних година била је изузетно приметна разлика у квалитету тимова са две хемисфере у корист јужњака обзиром на доминацију Јужне Африке и Новог Зеланда али у последње време дошло је до промена па су великани југа једва остварили победе у окршајима са љутим ривалима са севера.

Ол блекси су протекле суботе у Данидену остварили минималан тријумф против Енглеске. Долазак новог селектора Скота Робертсона и његовог тренерског тима као и промена игре сигурно је утицао на издање момака у црном. Наравно, поред свих промена главни кривац за прошлонедељни учинак Ол блекса су наравно рагбисти Енглеске.

Стив Бротвик главни тренер Црвених ружа после прошлогодишњег испадања његових пулена у полуфиналу од Спрингбокса после пораза од један разлике 16:15 рекао је да ће његов тим само напредовати после тога и чини се да је управу.

Енглези су пре недељу дана добро намучили Новозеланђане што ће сигурно бити случај и вечерас у Окланду, а није искључено да гости и остваре победу у другом тесту.

И Ирци су намучили светске шампионе у Преторији на стадиону Лофтус Версфилд који су решили утакмицу тек у последњих пет минута сусрета. До тада се водила велика борба и постојала је реална бојазан да момци са Смарагдног острва остваре победу. Ипак, Спрингбокси су и са играчем мање натерали Ирце да у самој завршници згреше казнени есеј којим је сусрет завршен угодније за Јужну Африку. Међутим, гости су показали квалитет којим заузимају друго место на листи најбољих селекција света и потенцијала да баце на колена Спрингбоксе на њиховом терену.

Некако се чини да Аустралија има најлакши посао обзиром да су на њеном тлу подрмани Велшани који последњих пар година се муче да остану на нивоу игара приказаним у не тако давној прошлости. Нови тренер Џое Шмит набацио је нов изглед Валабисима обзиром да је озбиљно подмладио тим  што је дало резултат у виду победе у првом тесту са Змајевима.

Овог викенда Аустралија и Велс ће одмерити снаге на терену стадиона Ланг парк у Бризбејну.

Французи које потреса скандал наводног силовања и пребијања девојке од стране два репрезентативца земље Галских петлова после победе у Мендози над Аргентином поново ће опробати срећу, снагу и вештине са Лос Пумасима, овог пута у Бонас Ајресу. У среду су скокнули до Монтевидеа где су савладали Уругвај 43:28. Обе победе су забележили са практично другим тимом обзиром да Фабијан Галтије није могао да рачуна на играче који су играли финале француског Топ 14 као што ће бити случај и у другом тест у престоници Аргентине.

ПАРОВИ ДРУГЕ НЕДЕЉЕ ТЕСТ МЕЧЕВА СРЕДИНОМ ГОДИНЕ

ТОНГА – ИТАЛИЈА

САД – ШКОТСКА

КАНАДА – РУМУНИЈА

САМОА – ШПАНИЈА

НОВИ ЗЕЛАНД – ЕНГЛЕСКА

АУСТРАЛИЈА – ВЕЛС

ЈАПАН – ГРУЗИЈА

НАМИБИЈА – ПОРТУГАЛ

ЈУЖНА АФРИКА – ИРСКА

АРГЕНТИНА – ФРАНЦУСКА

ЧИЛЕ – БЕЛГИЈА

ПАРАГВАЈ – ХОНГ КОНГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.