КАТАСТРОФА ЧАРЛИЈА ЈУВЕЛА

БАКСУЗ ИЛИ НАЧИСТО НЕПРОМИШЉЕН: Чарли Јувел
БАКСУЗ ИЛИ НАЧИСТО НЕПРОМИШЉЕН: Чарли Јувел

Репрезентативац Енглеске Чарли Јувел постао је трагичар утакмице против Јапана коју су његови саиграчи решили у своју корист убедљиво 52:17 (). После свега четири минута проведених на терену играч друге линије скрама Бата морао је да напусти игру јер му је судија најпре дао жути картон који је касније преиначен у црвени због чега му је изречена забрана играња на две утакмице.

Али ту није крај мукама непромишњеног Чарлија Јувела јер је главни стратег Енглеске Стив Бротвик одлучио да не поведе скрамаша Бата на турнеју по Новом Зеланду где ће Црвене руже одиграти два тест меча са Ол блексима.

Сулудо би и било повести Чарлија Јувела на турнеју од две утакмице јер му је управо изречена казна од два меча неиграња. Суспензију је Чарли „попио“ јер је у 73. минуту утакмице на Националном стадиону у Токију пред 40.000 људи, првом на тлу Јапана између домаћина и Енглеске, после свега четири минута проведених у игри обзиром да је ушао са клупе у 68., несмотрено се у раку бацио у колена легендарном капетану Самураја Мајклу Личу у раку чиме је могао озбиљно да повреди ветерана у скраму домаћих.

Тиме је Чарли Јувел постао први репрезентативац Енглеске у историји који је два пута добио црвен картон. Први је зарадио у последњем тесту који је одиграо за Црвене руже против Ирске у оквиру Првенства шест нација 20202. такође због опасног обарања. Тада је и поставио неславни рекорд добивши најбрже црвени картон у историји Првенства шест нација обзиром да га је добио после само 82 секунде од почетка утакмице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.