ТЕСТ МЕЧЕВИ СРЕДИНОМ ГОДИНЕ ОТПОЧЕЛИ У ЈАПАНУ

СЛАВИ ПРВИ ЕСЕЈ ПРОТИВ ВЕЛСА: крило Спрингбокса Џеси Кријел. ФОТО: Getty Images
СЛАВИ ПРВИ ЕСЕЈ ПРОТИВ ВЕЛСА: крило Спрингбокса Џеси Кријел. ФОТО: Getty Images

Чувени тест мечеви средином године када репрезентације са северне хемисфере укрштају копља са противницима са јужне полулопте отпочели су победом Енглеске 52:17 (21:3) у Токију против Јапана. У Лондону на Твикенхему Јужна Африка је била боља од Велса 41:13 (7:13) до су у ревијалном мечу такође у престоници Британије на храму рагбија Барберијанси савладали Фиџи 45:32 (17:17).

Енглези су самлели Јапан који од ове године поново преузео Еди Џонс, бивши селектор Црвених ружа са осам есеја. Гостима није сметала чињеница да су са играчем мање због црвеног картона Чарлија Јувела јер је последње полагање било дело Сема Андерхила у 77. минуту када је играч друге линије мелеа Бата био на клупи за кажњене.

Шампиони света су у првом мечу од одбране титуле у Паризу прошле године убедљиво победили Велс без обзира што су били у мешовитом саставу.

Змајеви су прво полувреме у којем је судија показао чак три жута картона од чега два момцима у црвеним мајцама, решили у своју корист 13:7 јер је Сем Костело био прецизан из две казне као и из трансформације после полагања Дјуи Лејка чиме су направили преокрет после вођства Спрингбокса есејем Џесија Криела у седмом минуту и претварањем Џордана Хендрикса.

Међутим, светски шампиони су показали класу и поред неубедљиве игре. До краја сусрета постигли још три есеја што и је уз две казне и три претварања  било довољно за убедљиву победу 41:13 недозволивши противнику у других 40 минута да укњижи поене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.