ХУПЕР СЕ ОПРОСТИО ОД АУСТРАЛИЈСКОГ РАГБИЈА

ЗАВРШИО СА ВАЛАБИСИМА: Мајкл Хупер
ЗАВРШИО СА ВАЛАБИСИМА: Мајкл Хупер

Чувени репрезентативац Аустралије Мајкл Хупер, обавестио је јавност да се моментално повлачи из аустралијског рабија. Таква одлука је уследила после именовања државног тима земље кенгура у рагбију седам за предстојеће Летње олимпијске игре у Паризу у којем није било места за легендарног Валабиса.

Мајкл Хупер се крајем 2023 прикључио седмичарима Аустралије са намером да представља своју земљу на Олимпијади у Граду светлости и можда се окити златом медаљом што му није успело на Мондијалу 2015. када су Валабиси заустављени од Ол блекса у финалу и као ни 2019. у Јапану.

Дебитовао је у златној мајци као двадесетогодишњак 2012 против Шкотске. Следеће године је прешао из Брамбиса у Варатасе са којима је освојио Супер Рагби годину дана касније као капитен франшизе.. За Аустралију је одиграо 125 утакмица и четврти је по броју мечева за државни тим. Мајкл Хупер је најодликованији је играч Аустралије коју је као капетан предводио рекордних 69. пута.

Европски, поготово француски клупски великаши, а засигурно и јапански где се крилни играч треће линије скрама већ опробао 2020., сигурно су са одушевљењем примили ову вест и већ колико сутра кренуће у потеру за тридесетвогодишњаком.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.